Daar is ie dan hoor, HET recept… Op veler verzoek geef ik nu iedereen mijn recept van het heerlijkste ontbijt, tussendoortje, lekkers of hoe je het ook noemen wilt, Havermouttaart….

Om het ‘binnen’ te krijgen bij de kids ben ik begonnen met de wat zoetere versie door er wat kokossuiker aan toe te voegen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is dat al lang niet meer nodig.. Om heel eerlijk te zijn vroegen de jongens zich de allereerste keer af of de taart nou een officieel ontbijt was of stiekem toch iets lekkers.. (dus misschien toch al te zoet??)

De taart is gezond, verantwoord en heel voedzaam, bovendien is ook nog eens heel simpel om te maken dus ga lekker aan de slag!

Heel belangrijk: stop een beetje liefde in de taart, je proeft het meteen en begint de dag vol energie!!

 

IMG_4578

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept Havermouttaart uit de oven

 

Verwarm de oven voor op 190 graden

Wat zit erin…

*1

650 gram havermout

500 ml lauwwarm water

1 el boekweitmeel (ivm fytinezuur)

2 tl kaneel

 

*2

8 eieren

3 bananen

2 tl vanille poeder

2 tl kaneel

2 tl bakpoeder

2 tl zout

Eventueel toevoegen:

Rozijnen, kokosrasp, bosbessen, chocolade, noten etc etc….

Wil je het zoeter? Voeg dan wat kokossuiker of dadels toe..

 

En zo maak je het…

De avond van tevoren: 

*1  Zet het mengsel ‘in de week’.

Meng alles in een pan, dek dit af en dan kan je de volgende dag jouw ontbijt maken…

Let op: het mengsel wordt wat droog

 

De volgende dag (of een aantal uur later..):

*2  Meng deze ingrediënten en maak het fijn met een staafmixer.

Roer de havermout (*1) en het eiermengsel (*2) goed door elkaar en mix dit nog even met de staafmixer. Voeg hier nu eventueel de extra ingrediënten aan toe, bij mij zijn de rozijnen favoriet dus weinig variatie hier wat dat betreft…

Vul een grote bakvorm(lasagneschaal) of 2 cakevormen(met 2 verschillende smaken..) met het mengsel en de eventuele toevoegingen.

 

Eet, proef en geniet…. MINDFOOD!!!

Facebook