Coaching &..

 

 

Als je kiest voor een Coaching sessie, word je gecoacht op die manier dat je je persoonlijke uitdagingen aan durft te gaan. Je krijgt persoonlijke begeleiding die erop gericht is je sterker te maken, je talenten of passies te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Tijdens een Coaching sessie maak ik gebruik van verschillende technieken; dat wat op dat moment nodig is, zet ik in. Ik werk op zo’n manier dat de veranderingen ook inwerken op je onbewuste. Dit zorgt ervoor dat er ook ongemerkt positieve veranderingen kunnen plaatsvinden vaak meteen en ook tot weken later.

In tegenstelling tot een Coaching sessie waarbij je zelf actief meewerkt, mag ik ook Bars behandelingen geven; een ontspannende behandeling waarbij je alleen maar hoeft te ontvangen; een prachtige aanvulling op de Coaching sessies.

 

NLP in het kort

NLP ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren staat voor:

– N van Neuro; goed leren gebruiken van je eigen brein.

– L van Linguïstisch; goed leren omgaan en communiceren met andere mensen.

– P van Programmeren; staat voor het vermogen om zelf onze denkpatronen en gedragspatronen te veranderen.

Om heel simpel te zeggen is NLP het (her)programmeren van je brein door middel van taal.

Met NLP werk je met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Je beseft wat voor effect een herinnering, gebeurtenis of opmerking heeft op je dagelijkse leven, op jouw manier van reageren.

Ons denken en daarmee ons gedrag wordt grotendeels bepaald door ons onbewuste. NLP richt zich dan ook vooral op het onbewuste. Ik werk met verschillende technieken die ingezet kunnen worden om problemen op te lossen en onbewuste patronen te veranderen.

Richard Bandler en John Grinder ontwikkelden in de jaren ’70 de communicatietechniek NLP waarin een wisselwerking plaatsvindt tussen taalgebruik en menselijk gedrag.

Zij zijn geïnspireerd door het werk van oa. Milton Erickson (hypnotherapeut en psychiater), George Bateson (antropoloog) en Fritz Perls (grondlegger van de Gestalttherapie).

Door hun technieken en de resultaten te bestuderen, kwamen ze tot de conclusie dat de communicatie tussen mensen gebaseerd is op taal, neuropsychologie en cybergenetica. Bovendien ontdekten ze dat dit proces te beïnvloeden is. Daarom gaven ze het de naam Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

 

Facebook